Medicinski proizvodi

brza izrada vodilica, nadomjestaka, ...

ispis 3D modela na 3D pisačima

3D printanje u medicini omogućava izradu protetskih nadomjestaka i kirurških vodilica velikom brzinom uz izuzetnu preciznost i točnost izrade, te na taj način osigurava pacijentima najbolje proizvode koji će im savršeno odgovarati.

Medicinski proizvodi

brza izrada

Koristeći Stratasys Objet260 Connex1 3D printer isprintani model je glatke površine i vjeran prikaz izrađen od materijala posebno projektiranih za dentalnu i ortodontsku primjenu. Stratasys Objet 260 Connex1 može proizvesti retainere, modele zubala, kirurške vodilice, krune i mostove.

Medicinski proizvodi

brza izrada

medicinskih pomagala

Digitalna ortodoncija obuhvaća postupke 3D skeniranja, izrade CAD/CAM modela i printanja modela 3D printerom. Zbog neusporedivo veće produktivnosti, brzine i kvalitete izrade, očekuje se da će 3D tehnologija ubrzo potpuno istisnuti tradicionalne metode izrade dentalnih i ortodontskih modela i naprava.

Medicinski proizvodi

3D ispis

3D ispis omogućava jednostavniji, ugodniji, brži i precizniji postupak od uzimanja otisaka zubiju korištenjem alginatne otisne mase, te jamči kvalitetniju i bržu izradu te bolje pozicioniranje ortodontskog aparata.

materijal med610
3D print

Medicinski proizvodi

brza izrada

Postupak se sastoji od skeniranja donje i gornje čeljusti, a na temelju podataka dobivenih skeniranjem izrađuje se digitalni prikaz odnosno CAD model čeljusti i zubiju, koji omogućava bolju preglednost i točniju sliku položaja zuba i korijena. Digitalni CAD model se zatim printa 3D printerom te se na temelju isprintanog fizičkog modela izrađuje adekvatna ortodontska naprava.

Modeli su pohranjeni u svom digitalnom obliku pa više nema potrebe za čuvanjem fizičkih komada koji zauzimaju mnogo prostora, a na ovaj način može se jednostavnije i preglednije pratiti i uočavati promjene i rezultate ortodontske terapije.

MED 610 - gradivi biokompatibilni materijal

MED 610 je biokompatibilan materijal prema standardu DEN EN ISO 10993-1:2009. Materijal je transparentan, visoke dimenzionalne stabilnosti, idealan za aplikacije koje zahtijevaju dugotrajan kontakt s kožom (do 30 dana). Materijal ima pet medicinskih odobrenja uključujući citotoksičnost i genotoksičnost.

materijal med610

Medicinski proizvodi

brza izrada

3d print - medicinski model
  • retainera
  • modele zubala
  • kirurške vodilice
3d print - medicinski model
3d print - medicinski model

Kontaktirajte nas !