Rapid prototyping

brza izrada prototipa

ispis 3D modela na 3D pisačima

Izrada prototipa alata i prototipa gotovog proizvoda na 3D pisaču brz je, jednostavan i isplativ način za pretvaranje sjajnih ideja u uspješne proizvode.
Rano otkrivene nedostatke u dizajnu lako je otkloniti, što smanjuje skupe, dugotrajne korekcije kalupa i ubrzava razvoj proizvoda.

Rapid prototyping

brza izrada prototipa

Brzo prototipiranje donosi značajne prednosti ubrzavanja vremena izlaska gotovog proizvoda na tržište, nudi bolju priliku za testiranje i poboljšavanje svake iteracije, troškovno je konkurentan proces i poboljšava učinkovitost tijekom ciklusa dizajna.

Rapid prototyping

brza izrada prototipa

Smanjite vrijeme za izlazak na tržište

U idealnom slučaju svaki 3D tiskani prototip bit će korak bolji od prethodne verzije istog. Upoznavanje funkcionalnog prototipa u prirodnoj veličini može vam omogućiti potpunije razumijevanje prednosti i nedostataka dizajna, omogućujući brzo odobravanje ili neodobravanje jer se može proći kroz korake u testiranju. Vaš inženjerski tim može testirati izvedbu i steći dojam izgleda i dojam svakog prototipa, razumjeti, procijeniti i poboljšati bilo kakve probleme s proizvodljivošću ili rizike upotrebljivosti dok je predmet još u fazi predprodukcije.

RP - rapid prototype

Rapid prototyping

brza izrada prototipa

Smanjite vrijeme za izlazak na tržište

Vrijeme koje je potrebno da bi od ideje došlo do isporučivog proizvoda trebalo bi biti što kraće. Brza izrada modela ili prototipa na 3D pisaču, koji može precizno stvoriti Vašu sljedeću iteraciju iz pomalo dotjerane dizajnerske datoteke, mnogo brže nego sa bilo kojim tradicionalnim postupakom izrade prototipa zasnovan na klasičnim alatima. Ubrzanje ciklusa dizajna samo po sebi poboljšava vrijeme izlaska na tržište za novi proizvod.

Stvorite konkurentne i ekonomične modele

Paralelno s ubrzavanjem vremena do izlaska na tržište smanjenje je troškova povezanih s dugim ciklusima dizajna. Brži izlazak proizvoda na tržište suštinski će smanjiti pozamašnu cijenu duljih tradicionalnih tijekova rada koji zahtijevaju više alata. Konkurentsko pozicioniranje zahtijeva da razvoj i uvođenje budu brzi, posebno na potrošačkom tržištu. 3D ispis omogućava istovremeno izradu nekoliko različitih prototipova, što omogućuje brže donošenje odluka kad se odabere između nekoliko izgleda ili osjećaja.

RP - rapid prototype

Rapid prototyping

prototipa alata i prototipa proizvoda

Izrada prototipa alata ili prototipa proizvoda na 3D pisaču omogućit će Vam fleksibilnost pri stvaranju proizvoda, testiranje i analiziranje testnog modela na načine za koje nikada niste mislili da su mogući, tako da na tržište možete sa gotovim proizvodom ići brže nego ikad prije.

RP - rapid prototype

Rapid prototyping

brza izrada prototipa

RP - rapid prototype
  • Smanjite vrijeme izlaska na tržište

  • Testirajte i poboljšajte

  • Stvorite konkurentne i isplative proizvode

  • Povećajte učinkovitost

RP - rapid prototype

Rapid prototyping

brza izrada prototipa

Brza izrada prototipa mijenja način na koji razvijate proizvod. Taj je proces, podložan raznim uskim grlima u raznim fazama. Uklanjanje jednog velikog uskog grla koje se dogodi na putu do konačnog dizajna proizvoda može učiniti Vaš cijeli proces boljim – i bržim. Brza izrada prototipa može Vam uvelike olakšati cijeli Vaš inženjerski i projektni proces.
Brzo izrada prototipa, dokazano je, povećava kreativnost među inženjerskim timovima, poboljšala brzinu izlaska na tržište i daje dizajnerima slobodu i fleksibilnost.

RP - rapid prototype

Kontaktirajte nas !